StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management cultural

Managementul participativ

Managementul participativ


Acest tip de management detine cheia asigurarii unor motivatii de mobilizare, de implicare, specifice intreprinderilor performante. Se poate considera ca 212h74c managementul participativ reprezinta "un mod de gestiune descentralizata a unei intreprinderi, ce presupune responsabilizarea fiecarui nivel ierarhic, prestarea unei activitati specifice de catre fiecare salariat in conditiile existentei unei interdependente intre diferiti lucratori, a unor raporturi de incredere si respect, in scopul realizarii obiectivelor respectivei intreprinderi'[1] Participarea salariatilor implica anumite masuri si atitudini din partea conducerii intreprinderii in privinta delegarii si descentralizarii activitatilor.

Delegarea presupune largirea responsabilitatilor angajatilor subordonati prin incredintarea unor competente in luarea anumitor initiative. Decizia se ia insa la nivelurile ierarhice superioare. Din acest motiv, delegarea nu aduce cu sine modificari structurale importante, dar motiveaza personalul in implicarea sa pentru atingerea unor obiective.



Descentralizarea presupune cresterea autonomiei unitatilor componente  sectii, ateliere, compartimente de lucru. Din aceasta cauza, apare necesitatea efectuarii unor schimbari structurale astfel incat sa mareasca gradul de participare a salariatilor la luarea deciziilor.




Viorel Lefter, Aurel Manolescu, Managementul resurselor umane, Ed. Didactica si Pedagogica, 1995, p. 28



Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact