StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Afacerea ta are nevoie de idei noi
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » finate publice » Uniunea europeana

Structura ue

Parlamentul European
Parlamentul European cu sediul la Strasbourg este adunarea reprezentativa a 374 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene, si dupa extinderea Uniunii Europene din 2004 a 450 de milioane de europeni. in Tiare, tendintele europene din statele membre se reflecta in fractiunile politice de pe scena europeana.
Parlamentul are trei puteri importante:
Puterea legislativa reprezinta adoptarea legilor europene (foi de parcurs, ordonante, decizii).
Puterea bugetara poate sa exercite o influenta asupra cheltuielilor comunitatii.
Puterea de supraghere democratica se exercita asupra Comisiei Europene. PE isi spune parerea despre numirea membrilor comisiei si poate sa depuna o motiune impotriva acesteia.
Din 2005, Romania are 35 de observatori in parlament, iar in 2007, numarul acestora va scadea la 33, dar acestia vor primi drepturi egale cu cele ale oricaror parlamentari europeni.


Comisia Europeana
Comisia Europeana (formal Comisia Comunitatii Europene) este organul executiv al Uniunii Europene. Consista, actualmente, din 25 de membri, unul pentru fiecare stat. Presedintele Comisiei este din 2004 Jose Durao Barroso (Portugalia).
Membrii Comisiei sunt complet independenti si nu se prede acceptarea de instructiuni din partea statelor de pronienta.
Numirea Comisiei
Presedintele Comisiei este ales de Consiliul European; alegerea trebuie sa fie confirmata de Parlamentul European. Restul celor 24 de comisari sunt numiti de statele membre, in acord cu Presedintele. La final, intreaga Comisie trebuie sa fie aprobata de Parlamentul European.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact