StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » management » managementul financiar » Decizii cu privire la distribuirea dividendelor

Finantarea investitiilor

Retinerea unei fractiuni din profit poate fi considerata ca o masura de prudenta, nu numai pentru silizarea dividendului, ci de asemenea pentru a asigura "soliditatea" financiara a intreprinderii.
Ca agent economic, intreprinderea cauta sa economiseasca, distribuirea dividendelor evidentiindu-se, in acest spirit, ca un consum al venitului, antrenand o rata de distribuire pe o perioada mai mare. Aceasta politica deri nu atat dintr-o argumentare stiintifica cat si mai curand din experienta practica, care a dovedit rationalitatea pragmatica a echilibrului intre economisire si venit. Mentinerea unei rate de indatorare sub un anumit prag reprezinta un argument Important in favoarea creerii de rezerve din beneficii, ducand la cresterea fondurilor proprii pentru mentinerea capacitatii de indatorare. Mai mult, investitiile financiare nu dezvolta la intreprindere o aptitudine de a acumula fondurile de amortizare care sa-i permita rambursarea imprmumturilor.
Recursul la piata financiara este un argument, atat in favoarea, cat si in defavoarea unei politici de distribuire.
Cresterea progresi a dividendului poate favoriza cresterea capitalului, asigurand plasamentul titlurilor. Pe de alta parte, orice crestere a distribuirii de dividende avea ca efect de a impune o crestere de capital mai importanta, prin reinvestirea de catre actionar a sumelor incasate, prin cumpararea de noi actiuni,
Este de altfel cert ca distribuirea dividendelor nu reprezenta un element neutru fata de capacitatea de finantare a intreprinderii fiind, din contra, un element important al politicii financiare a intreprinderii, fnsa anticiparea capacitatii globale de a crea profit este preponderent determinata de factorul fundamental luat in considerare de catre intreprindere pe piata, de strategia acesteia.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact