StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » targuri si expozitii » Cercetari recente privind avantajele targurilor si expozitiilor

Prezentare generala

In modulele precedente, cu deosebire la modulul III intitulat "Targurile si expozitiile, parte componenta a marketingului" si la modulul V intitulat "Caracteristici si trasaturi ale targurilor si expozitiilor", s-a facut referire la antajele primare, directe, cele mai evidente ale targurilor si expozitiilor pentru toti participantii la realizarea lor: organizatori, proprietari si detinatori de complexe expozitionale, expozanti, vizitatori profesionali, prestatori de servicii, institutii publice, etc. Nu mai putin importante insa, dintr-o multitudine de factori si criterii indeosebi cu caracter stiintific, industrial, economic, comercial, financiar, si social, chiar si politic, sunt asa-numitele antaje secundare si tertiare pentru un spectru larg de entitati sau grupari economice si sociale, la care se face referire succinta in randurile de mai jos.
Activitatea sau industria targurilor si expozitiilor (termen impus aproape integral in ultima decada) in intreaga lume reprezinta un sector industrial si economic major, in cadrul caruia anumite orase si centre mari ocupa un rol preponderent, fenomen caracteristic indeosebi Europei si, in primul rand unor tari puternic dezvoltate industrial si economic, asa cum sunt: Germania, Franta, Italia, Marea Britanie etc, care au dezvoltat o puternica structura de targuri si expozitii.
Afluxul de vizitatori si impactul de ordin financiar po care acestia il exercita prin cheltuielile insemnate pe care le efectueaza, conjugate cu atitudinea favorabila si receptivitatea expozantilor si organizatorilor, se analizeaza si se concluzioneaza prin studii cuprinzatoare de marketing cu adresabilitate precisa la eficienta, efectuate de organizatori in special, dar si de marile companii expozante cu mijloace si posibilitati financiare deosebite, in cadrul ascutitei confruntari concurentiale din acest deosebit de important si dinamic sector economic si comercial. In marea lor majoritate, aceste studii abordeaza insa, acele antaje primare si secundare care se evidentiaza in cursul desfasurarii targurilor, expozitiilor si manifestarilor conexe in sprijinul acestora, cum ar fi: cereri de oferta, comenzi plasate, contracte incheiate, incasari efectuate etc. Pana in prezent, nu au fost totusi studiate in masura cuvenita antajele ulterioare, pe termen mediu si lung, ale unui complex ori unei comunitati economice. In ultima decada, comunitatile angajate in industria targurilor si expozitiilor au receptat din ce in ce mai multe semnale, inputuri, asupra consecintelor favorabile, pe scara in continua largire, fundamentate prin teoria inmultirii ("multipliers" in limba engleza) potrivit careia factorul multiplicator deri din eluarea, calcularea efectelor directe, indirecte si implicite ale infuziei initiale de investitii si cheltuielilor.
S-a vehiculat, din ce in ce mai mult, opinia ca targurile si expozitiile au o influenta favorabila cu caracter permanent asupra economiilor, centrelor si regiunilor unde acestea se desfasoara. Pana in prezent, aceasta opinie nu a putut fi transpusa intr-o matrice cuantificatoare, o ecuatie care sa permita o eluare realista care sa conduca la concluzii cu precis caracter aplicativ. Utilizarea unor surse de informatii veridice, credibile din diverse tari cu o dezvoltata industrie a targurilor si expozitiilor, cum ar fi Germania, Italia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Suedia, Belgia, S.U.A., Rusia etc. si prelucrarea atenta a acestora de catre institutii universitare si de cercetare, au condus la concluzii preliminare cu insemnata loare teoretica si practica ce pot conduce la o mutatie profunda in mentalitatea si conceptia despre targuri si expozitii, mai ales cele cu caracter international.



Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre cercetari recente privind avantajele targurilor si expozitiilor

Management si marketing
Targurile, expozitiile si manifestarile conexe
Targurile si expozitiile, parte componenta a marketingului
Clasificarea targurilor si expozitiilor
Caracteristici si trasaturi ale targurilor si expozitiilor
Infrastructura targului
Cercetari recente privind avantajele targurilor si expozitiilor
Targurile internationale
Norme si regulamente ale targurilor
Relatia intre manifestarile expozitionale si proprietatea intelectuala
Forme de asociere, cooperare si sprijinire
Tendinte de dezvoltare in evolutia targurilor si expozitiilor
Tipurile organizatorilor de targuri
Structura si responsabilitatile organizatorilor de targuri
Necesitatea elaborarii si dezvoltarii unui concept al targului
Sferele activitatii de marketing a organizatorului de targuri
Determinarea factorilor principali si planificarea targului
Stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii
Monitorizarea desfasurarii targului si a rezultatelor acestuia
Factorii determinanti ai succesului unui targ
Determinarea profilului vizitatorilor
Alte aspecte ale organizarii targurilor
Obiectivele participarii la targuri si expozitii
Criterii de selectie si decizie privind participarea la targuri
Procedura de organizare a participarii la targuri
Bugetul de cheltuieli al participarii la targ
Selectarea, conceptia, proiectarea si executia standului
Activitatea in cadrul standului
Sprijinirea participarii prin reclama, publicitate, public relations


lupa cautareCAUTA IN SITE