StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


DEVII LIDER de succes in fiecare zi
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » targuri si expozitii » Stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii

Realizarea targului

Rezolrea cererilor expozantilor
Receptivitatea, promptitudinea, diligenta si responsabilitatea rezolrii tuturor cererilor expozantilor trebuie sa caracterizeze activitatea personalului care concura la realizarea targului.
A) Admiterea expozantilor. Admiterea si aprobarea expozantilor care si-au exercitat optiunea de participare se fac tinand seama de armonizarea cerintelor si preferintelor lor cu conditiile si posibilitatile concrete de realizare a targului la un nivel calitativ cat mai ridicat, respectiv: disponibilitatea si calitatea spatiilor de expunere si ale serviciilor specializate vizand satisfacerea cat mai deplina a cerintelor expozantilor in perspecti mentinerii optiunilor lor si pentru editiile urmatoare ale targului, combinata cu necesitatea unor masuri cum ar fi sectorizarea pe grupe de produse, repartizarea expozantilor care participa in cadrul unor pavilioane sau standuri colective astfel incat sa se realizeze o calitate si loare ridicate ale targului.
B) Alocarea spatiilor de expunere prezinta o importanta aparte si trebuie efectuata cu deosebita grija, cu evitarea discriminarilor, prezentarea unor argumente cat mai convingatoare intrucat se stie ca, de regula, expozantii opteaza pentru cele mai antajoase spatii de expunere a caror disponibilitate este, totusi, limitata.
C) Tiparirea catalogului oficial al targului. Acuratetea, cantitatea si sistematizarea informatiilor continute in catalog, conjugate cu o prezentare grafica agreabila si sugesti, cu tiparirea cu un anumit numar minim de zile inainte de deschiderea targului (de regula, cu cel putin 15 - 20 zile), cu distribuirea sa la toti expozantii (in majoritatea cazurilor, se distribuie gratuit cate un exemplar pentru fiecare expozant) si la un numar cat mai mare de vizitatori profesionali interesati, constituie imperative majore care pot contribui favorabil la asigurarea calitatii si succesului targului.
D) Aprobarea standurilor. Se refera la aprobarea lor de catre grupa de organizare dupa construirea, amenajarea si echiparea lor completa, cat si la agreerea calitatii, arhitecturii si aspectului lor de catre expozanti, in cadrul relatiilor contractuale existente intre acestia, organizator si prestatorii de servicii.
E) Rezolrea reclamatiilor. Pertinenta, promptitudinea si diligenta cu care sunt rezolte reclamatiile primite de la expozanti si vizitatori contribuie enorm la crearea unor imagini pozitive si calitati corespunzatoare a targului, cu consecinte favorabile asupra participarilor la viitoarele sale editii.


Disponibilizarea informatiilor catre vizitatori
Punerea la dispozitia vizitatorilor a informatiilor si statisticilor asupra targului se poate face in mai multe feluri, dintre care cele mai des utilizate sunt:
A) Conferinta de presa inainte de data deschiderii targului, cu care ocazie se face o prezentare cat mai ampla si se pun la dispozitia reprezentantilor mass-media materiale informative cat mai cuprinzatoare, cu accent deosebit pe veridicitatea lor, se raspunde la intrebarile ziaristilor si altor reprezentanti mass-media, se dau informatiile suplimentare solicitate. Ea are o importanta deosebita pentru reflectarea favorabila a targului in mass-media, cu consecinte pozitive asupra succesului si perspectivelor viitoarelor sale editii. Pentru a avea eficienta necesara, multi organizatori de targuri programeaza una sau chiar mai multe conferinte de presa cu cel putin 10 - 12 zile inainte de data deschiderii targului.
B) Reclama si publicitatea, desfasurate printr-o campanie sustinuta in limitele unor cheltuieli estimate permisibile in principalele cotidiene si reviste de specialitate si in toata gama mass-media (radiodifuziune, televiziune, retele internationale de informatii si, nu in ultimul rand, acolo unde exista facilitati corespunzatoare, prin propriile publicatii, statii de radio si ziare ale organizatorului).
Utilizarea posterelor, afiselor plasate in cele mai frecventate zone ale orasului si puncte ale complexului expozitional, pot completa in mod benefic aria de disponibilizare a informatiilor catre vizitatori. Un element foarte important il constituie adresabilitatea activitatii de reclama si publicitate in sensul selectarii cat mai corecte a grupurilor de vizitatori profesionali carora le sunt destinate mesajele in functie de care se aleg modalitatile concrete si ponderile utilizarii diverselor sectiuni ale mass-media in functie de estimarea eficientei lor.
C) Ceremonia deschiderii oficiale a targului. Atentie prioritara se acorda participarii unor personalitati oficiale de rang cat mai inalt, conducatori ai unor camere de comert, asociatii patronale, profesionale, ale producatorilor si comerciantilor de resort, reprezentanti ai altor organizatori de targuri, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati in tara-gazda a targului, ziaristi, alti reprezentanti ai mass-media care au o influenta poziti asupra crearii unei imagini favorabile asupra prestigiului si lorii targului.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii

Management si marketing
Targurile, expozitiile si manifestarile conexe
Targurile si expozitiile, parte componenta a marketingului
Clasificarea targurilor si expozitiilor
Caracteristici si trasaturi ale targurilor si expozitiilor
Infrastructura targului
Cercetari recente privind avantajele targurilor si expozitiilor
Targurile internationale
Norme si regulamente ale targurilor
Relatia intre manifestarile expozitionale si proprietatea intelectuala
Forme de asociere, cooperare si sprijinire
Tendinte de dezvoltare in evolutia targurilor si expozitiilor
Tipurile organizatorilor de targuri
Structura si responsabilitatile organizatorilor de targuri
Necesitatea elaborarii si dezvoltarii unui concept al targului
Sferele activitatii de marketing a organizatorului de targuri
Determinarea factorilor principali si planificarea targului
Stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii
Monitorizarea desfasurarii targului si a rezultatelor acestuia
Factorii determinanti ai succesului unui targ
Determinarea profilului vizitatorilor
Alte aspecte ale organizarii targurilor
Obiectivele participarii la targuri si expozitii
Criterii de selectie si decizie privind participarea la targuri
Procedura de organizare a participarii la targuri
Bugetul de cheltuieli al participarii la targ
Selectarea, conceptia, proiectarea si executia standului
Activitatea in cadrul standului
Sprijinirea participarii prin reclama, publicitate, public relations


lupa cautareCAUTA IN SITE