StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Solutii reale pentru planuri de succes
marketing MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » targuri si expozitii » Factorii determinanti ai succesului unui targ

Factorii calitativi

Desi sunt identificati si isi exercita influenta numai dupa un anumit timp de la inchiderea targului, de regula dupa efectuarea analizei si bilantului, respectiv dupa lansarea informatiilor si statisticilor asupra acestuia, factorii calitati au o influenta majora asupra calitatii, valorii si prestigiului targului, continuarii organizarii si dezvoltarii sale. Printre cei mai importanti factori, se pot edentia:


Structura expozantilor
Prezenta unor expozanti de larg prestigiu, cu cifre ridicate de afaceri, lideri in ramura economica in care isi desfasoara actitatea precum si pe international, ponderea ridicata a acestora in totalul expozantilor reprezinta catalizatorul adecvat atragerii ulterioare a altor expozanti care, in baza informatiilor si statisticilor despre targ distribuite de organizatorul sau, opteaza pentru participarea pentru prima oara la urmatoarea editie a targului. Nivelul de internationalizare a targului este redat de ponderea numarului expozantilor straini in numarul total al acestora, ceea ce contribuie considerabil la valoarea si prestigiul sau ca mediu favorizant de intalniri de afaceri intre companii din diverse tari.


Structura zitatorilor
Structura zitatorilor, cu deosebire a acelora profesionali, reprezinta un barometru al posibilei increderi in randurile itorilor expozanti potentiali ca targul le ofera conditiile practice pentru silirea de contacte de afaceri si incheierea de contracte de vanzare-cumpa-rare. O informare corecta asupra structurii acestora (zitatori din randul marelui public, reprezentanti ai asociatiilor comerciantilor, ai companiilor de comert cu ridicata si cu amanuntul, specialisti ai unor institute si centre de cercetari si proiectari, ai unor institutii oficiale de profil etc.) are o influenta covarsitoare asupra posibilei decizii de participare a potentialilor expozanti.


Reactia mass-media
Reactia mass-media fata de targ constituie adeseori un factor de referinta asupra perspectivei atragerii de noi expozanti si zitatori profesionali potentiali, oferind indicii pretioase asupra calitatii si valorii targului precum si a participantilor la el. Desi acest factor are un pronuntat caracter subiectiv, el exercita totusi o influenta pozitiva cu impact deosebit asupra deciziei de participare mai ales a companiilor care nu au participat anterior la targ.


Climatul targului
Este un indicator deosebit de important perceput in mod frecvent imediat si direct, in cursul desfasurarii targului. El are influenta asupra persoanelor indiduale care reprezinta companiile participante in calitate de expozanti si zitatori profesionali, acestia constituind factori determinanti in atitudinea pozitiva asupra participarilor la editiile ulterioare ale targului. Mai pot fi edentiati o serie de alti factori cu influente diferite asupra calitatii si valorii targului, cum ar fi: calitatea, numarul si impactul manifestarilor conexe; calitatea si atractitatea tematicilor acestora pentru expozanti si zitatorii profesionali; eficienta actitatii de reclama si publicitate in ul afacerilor incheiate cu ocazia targului.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact

Despre factorii determinanti ai succesului unui targ

Management si marketing
Targurile, expozitiile si manifestarile conexe
Targurile si expozitiile, parte componenta a marketingului
Clasificarea targurilor si expozitiilor
Caracteristici si trasaturi ale targurilor si expozitiilor
Infrastructura targului
Cercetari recente privind avantajele targurilor si expozitiilor
Targurile internationale
Norme si regulamente ale targurilor
Relatia intre manifestarile expozitionale si proprietatea intelectuala
Forme de asociere, cooperare si sprijinire
Tendinte de dezvoltare in evolutia targurilor si expozitiilor
Tipurile organizatorilor de targuri
Structura si responsabilitatile organizatorilor de targuri
Necesitatea elaborarii si dezvoltarii unui concept al targului
Sferele activitatii de marketing a organizatorului de targuri
Determinarea factorilor principali si planificarea targului
Stabilirea si dezvoltarea relatiilor cu participantii
Monitorizarea desfasurarii targului si a rezultatelor acestuia
Factorii determinanti ai succesului unui targ
Determinarea profilului vizitatorilor
Alte aspecte ale organizarii targurilor
Obiectivele participarii la targuri si expozitii
Criterii de selectie si decizie privind participarea la targuri
Procedura de organizare a participarii la targuri
Bugetul de cheltuieli al participarii la targ
Selectarea, conceptia, proiectarea si executia standului
Activitatea in cadrul standului
Sprijinirea participarii prin reclama, publicitate, public relations


lupa cautareCAUTA IN SITE