StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Libertate financiara
finante FINANTE

Finante publice, legislatie fiscala, contabilitate, informatii fiscale, asistenta contribuabili, transparenta institutionala, formulare fiscale din domaniul finantelor publice si private (Declaratii fiscale · Fise fiscale · Situatii financiare · Raportari anuale)

StiuCum Home » finante » piata actiunilor » Back offices

Departamentul mandate

Pentru toate actiunile ce le detin pentru clientii lor, firmele de brokeraj, in afara de cecurile de didend, mai primesc si materialul informativ obligatoriu (proxy statements2), precum si mandatele (proxies), numite si solicitari de consiliere si vot" (adsory and voting solicitations). Acestea dau actionarilor dreptul de a alege membrii consiliului de administratie al corporatiei si de a decide cu prire la alte probleme importante aduse inaintea adunarii anuale sau speciale a actionarilor.
Departamentul mandate este cel care prelucreaza aceste imputerniciri. Pentru a da posibilitatea proprietarilor de drept ai actiunilor sa voteze, departamentul mandate trimite fiecarui proprietar de drept un formular numit mandat. Cand proprietarii returneaza mandatele, firma de brokeraj numara voturile si reprezinta interesele actionarilor la adunarea anuala, cand aceasta voteaza cu actiunile din cadrul firmei.
De exemplu, doi proprietari isi lasa actiunile in street name". Primul proprietar are 200 actiuni, iar cel de-al doilea are 100 actiuni. Firma de brokeraj primeste dreptul de a vota cu 300 voturi la adunarea anuala. Firma trimite proprietarilor mandatele, colecteaza raspunsurile si voteaza asa cum ei ar fi votat daca ar fi participat efectiv la adunarea anuala. Daca investitorul A voteaza pentru o anumita propunere, iar investitorul B voteaza impotriva, atunci firma va acorda 200 voturi pro si 100 voturi contra la adunarea anuala.
Uneori, proprietarii de drept nu se mai deranjeaza sa-si anunte preferintele catre departamentul mandate. Regulamentele bursei interzic unei firme de brokeraj sa voteze in cazul unor probleme importante daca nu primeste instructiuni de la clientii ei (firma poate vota in contul mandatelor neretumate doar pentru probleme de rutina).
Departamentul mandate actioneaza, de asemenea, ca agent al oricarei persoane sau al oricarui grup care doreste sa comunice cu proprietarii de drept ale caror actiuni se gasesc in custodia firmei. Grupul trebuie, insa, sa-si inregistreze la SEC documentul de imputernicire sau de solicitare, conform Sectiunii 14 a Legii Burselor de Valori din 1934 si trebuie sa fie de acord sa restituie firmei de brokeraj taxele postale si alte cheltuieli legate de corespondenta.
Solicitarea catre actionari poate fi o simpla cerere de a vota efectuarea unei reforme sau schimbarea conducerii actuale a companiei. Sau, poate fi o cerere catre proprietarii de drept sa-si vanda actiunile, ca raspuns la o oferta de cumparare. Mai nou, in firmele mai mari, aceasta este, de regula, o atributie a departamentului reorganizare. in sfarsit, departamentul mandate distribuie proprietarilor de drept care au titlurile de valoare in street name", publicatii ale corporatiilor (inclusiv rapoarte financiare), anunturi despre adunari, precum si informatii despre vot.
Cand se gandesc la industria titlurilor de valoare, multi oameni isi imagineaza ringul aglomerat al bursei de valori, afisa-jele electronice de tranzactionare si zona Wall Street. Dar, nu multi pot sa-si imagineze munca agitata din back office, necesara pentru a tine registrele la zi, pentru a respecta regulamentele, pentru a proteja atat interesele clientilor cat si ale firmei si, pe langa toate acestea, sa faca profit.Insa, modernele mecanisme ale pietei actiunilor nu au fost niciodata mai incercate ca luni, 19 octombrie 1987. in aceasta zi, volumul tranzactiilor a atins nivele nemaiintalnite, in timp ce preturile au scapat de sub control. inainte de a trece la evenimentele asa-numitei zile Lunea Neagra", urmatorul modul se ocupa cu teoriile despre piata - cum incearca analistii sa pre-zioneze miscarile pietei.


Politica de confidentialitate



Copyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact